Kerstattentie

Kerstattentie

Voor de kerst kreeg ik dit jaar een mooie opdracht om kerstattenties te ontwikkelen voor de collega’s op de verdieping. Iedereen kreeg de keuze uit drie opties: een muismat, plantenbakje of visitekaarthouder. Elk product kon vervolgens worden gepersonaliseerd met een eigen naam of initialen.

Uiteindelijk zijn er 17 muismatten, 16 plantenbakjes en 5 visitekaarthouders gemaakt. Het grootste deel hiervan was ook gepersonaliseerd met een naam of initialen (deze zijn op de foto’s geanonimiseerd en dus niet zichtbaar).

De producten zijn allemaal uitgevoerd in lichtbruin/cognac plantaardig gelooid leer. Per product verschilt de afwerking. 

Het was erg leuk om deze opdracht uit te voeren. Dat de producten voor mijn eigen collega’s zijn maakt het ook nog een stukje persoonlijker. Ik hoop dat ze bijdragen aan een stukje extra warmte en waardering voor een toch moeilijke tijd van thuis werken en elkaar niet zo vaak meer tegenkomen op de werkvloer. 

THE MAKING OFF

Deze opdracht heeft een behoorlijk aantal avonduren in beslag genomen. Verschillende prototypes zijn ontwikkeld, afmetingen uitgeprobeerd en er is best wat geëperimenteerd met verschillende afwerkingen. Uiteindelijk zijn eerst alle muismatten gemaakt, vervolgens alle visitekaarthouders en als laatste de plantenbakjes.

MUISMAT (17X)

Er is gekozen voor een afmeting van 20cm bij 25cm en een iets dikker leer, van ongeveer 3mm dik. Om te beginnen is het leer op maat gesneden en zijn de randen afgerond. Als afwerking is er een groef op 4mm afstand van de rand gezet, waarmee de toplaag van het leer is verwijderd. Hierdoor ontstaat er een lichte rand in het leer. Vervolgens is diezelfde rand en de buitenrand gekant en gepolijst. Als laatste stap zijn de namen, intialen en het deLederman-logo in de muismatten gestansts.

PLANTENBAKJES (16X)

Het plantenbakje is gebaseerd op afbeeldingen die online zijn gevonden, maar het template is vervolgens volledig zelf ontwikkeld. De vormen worden uitgesneden en de randen afgewerkt. De stempel en de letters worden vervolgens in het leer gestanst. Voor deze stap wordt het leer plaatselijk nat gemaakt om het soepeler te maken. De twee stukken leer worden met een stuk riem aan elkaar gemaakt door dit door de voor-geponste gaten te weven.

VISITEKAARTHOUDERS (5X)

Er is gebruik gemaakt van een voor-ontwikkeld template. De basisvorm is vervolgens uitgesneden uit de grote lap en de gaatjes zijn geponst. De randen zijn gepolijst en vervolgens is het leer alvast enigszins omgevouwen om de laatste stap te vergemakkelijken. Deze laatste stap is het inschroeven van de geweerknoop.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kan ik voor jou aan de slag?

Kan ik jou blij maken met een persoonlijk op maat gemaakt product?
Neem een kijkje in de winkel of neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.