Over de Lederman

Hallo! Ik ben Jaap Meijer, oftewel 'De Lederman'. Ik heb een kleine studio in het mooie Zwolle, waar ik sinds halverwege 2019 bezig ben met het prachtige ambacht van leerbewerking. Bij mij kun je terecht voor persoonlijke en handgemaakte accessoires, zoals portemonnees, lederen pennenhoesjes en unieke cadeautjes.

Alle producten die ik maak zijn met de hand vervaardigd en volledig uniek. Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit het grote netwerk van leerbewerkers wereldwijd, waaronder het YouTube-kanaal Corter Leather. Dit kanaal heeft mede mijn liefde voor leerbewerking aangewakkerd.

De Lederman is voor mij een hobby naast mijn reguliere baan als 'Hoofd Innovatie' bij de Nederlandse Schuldhulproute. Daardoor kan de levertijd soms wat langer zijn, maar dat komt omdat alles handgemaakt en op maat wordt gemaakt. 

Heb je interesse in een samenwerking of wil je meer weten? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik kijk ernaar uit om van je te horen!

Met ambachtelijke groet,
Jaap  

Ontstaan

Toen ik begon met lederbewerking had ik niet meer dan een kale lederen koffer en een paar basisgereedschappen. Maar met geduld, toewijding en een steeds groeiende passie begon ik steeds meer te experimenteren en te creëren. Al snel had ik een kleine studio in Zwolle ingericht waar ik mijn liefde voor het ambacht verder kon ontwikkelen.

Inmiddels is de toolbox van De Lederman flink uitgebreid en zijn er meer specialistische tools, leerverf en behandelmiddelen beschikbaar. Hierdoor kan ik steeds meer variatie in kleur, afwerking en bewerkingsmethoden aanbieden en verschillende unieke producten maken. Toch blijft elk product nog steeds met de hand gemaakt en volledig uniek, met de nodige aandacht voor detail en vakmanschap.

Kan ik voor jou aan de slag?

Kan ik jou blij maken met een persoonlijk op maat gemaakt product?
Neem een kijkje in de winkel of neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.