Plantaardig gelooid runderleer

Plantaardig gelooid runderleer is het belangrijkste materiaal dat ik gebruik bij de Lederman.
Maar wat is het eigenlijk en waarom is het zo bijzonder?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er twee soorten leer zijn: chemisch gelooid en plantaardig gelooid leer. Chemisch gelooid leer is goedkoper en sneller te produceren, maar het heeft ook een aantal nadelen. Het bevat namelijk vaak schadelijke stoffen en het gaat minder lang mee dan plantaardig gelooid leer. Daarom kies ik er bij de Lederman voor om vrijwel alleen plantaardig gelooid runderleer te gebruiken. Dit leer is namelijk niet alleen duurzamer en milieuvriendelijker, maar het heeft ook nog eens een hele mooie uitstraling.

Het looien van plantaardig gelooid leer is een ambachtelijk proces dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Bij dit proces worden alleen natuurlijke materialen gebruikt, zoals schors van bomen en andere plantaardige materialen. Het leer wordt hierdoor niet alleen steviger, maar krijgt ook een unieke uitstraling. Door het gebruik van plantaardige stoffen is het leer bovendien veel minder schadelijk voor het milieu dan chemisch gelooid leer.

Het leer wat ik gebruik is geleverd door de lokale leerhandel Eurolatino in Zwolle en komt van Europese runderen. Dit zorgt ervoor dat het leer van hoge kwaliteit is en tegelijkertijd ook een lage CO2-voetafdruk heeft. Door het gebruik van plantaardig gelooid runderleer kan ik bovendien veel verschillende kanten op qua ontwerp. Of je nu op zoek bent naar een strakke, moderne look of juist iets klassieks en tijdloos wilt, het is allemaal mogelijk met dit bijzondere product.

Kan ik voor jou aan de slag?

Kan ik jou blij maken met een persoonlijk op maat gemaakt product?
Neem een kijkje in de winkel of neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.